sobota, 16 lipca 2016

Może to faktycznie ostatnie jaskółki (2) Trattoria da Agnese - kuchnia domowa.

Kolejny wspaniały punkt gastronomiczny. Trattoria u Agnieszki.
Niezwykle ciekawa karta dań. Jest w czym wybierać nawet dla wybrednych. Idealne połączenie prostoty i doskonałości smaku.

Coś dla mnie. Warzywa - pikle marynowane w occie. Uwielbiam szczególnie upalnym latem.

Podane np.  jako dodatek do krojonych wędlin.



Specjalność zakładu niezwykle ciekawe gniocchi nadziewane serem na wydaniu podlane roztopionym masłem i posypane tartym parmezanem.

Tak wyglądają po przekrojeniu.



Fasola do mięsa z ciekawą smakowo zasmażką.


Lokal słynie z pieczonych na grilu mięs. Szczególnie z karczku cielęcego. Idealnie doprawiony a mięsko miękkie jak masełko. Dosłownie rozpływa się w ustach.


Też ciężko o miejsce tak jak wszędzie gdzie przystępność ceny i wysoka jakość idą w parze!

Trattoria da Agnese - kuchnia domowa
Specialita di pasta fresca. Specjalność lokalu - świeże makarony
Carne alla griglia. Mięsa z grila
Desery domowego wyrobu.
We środy nieczynna.

Via Pedalto,
I - 36060 Crosara di Marostica (VI) - w górach, nieco na północ opodal miasta Bassano del Grappa.
tel. +39 0424 7002 018

Tadeusz Gwiaździński 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane.