niedziela, 21 maja 2017

Polędwica cielęca ze szparagami

Polędwica cielęca z białymi szparagami



Składniki:
1 warkocz polędwicy cielęcej
tłuszcz do smażenia (oliwa + masło)
250g białych szparagów
1 szklanka gotowego sosu holenderskiego
młode ziemniaki
sól
czarny pieprz prosto z młynka

Wykonanie:
ziemniaki ugotować w mundurkach.
Szparagi obrać i gotować do miękkości przez ok. 8 minut.
Polędwicę podzielić na porcje i szybko usmażyć na ostrym ogniu.

Podawanie:
podawać kładąc szparagi na lustrze z sosu holenderskiego i na wierzchu porcję usmażonej polędwicy prosto z patelni.

Tadeusz Gwiaździński

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane.