tag:blogger.com,1999:blog-7700201719860265341.post2693571556837435869..comments2024-03-25T18:49:25.008+01:00Comments on Moja Kawiarenka - Alpenstrudel. <br>Gazeta wytrawnego smakosza!: Kremowy sernik z żurawinami i kokosową kruszonką*Moja Kawiarenkahttp://www.blogger.com/profile/17591613164615499309noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-7700201719860265341.post-87049420725689568072018-02-12T18:49:39.021+01:002018-02-12T18:49:39.021+01:00Zgadzam się z każdym Twoim słowem :-) Dziękuję za ...Zgadzam się z każdym Twoim słowem :-) Dziękuję za uznanie.Moja Kawiarenkahttps://www.blogger.com/profile/17591613164615499309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7700201719860265341.post-28170611329113875462018-02-12T16:15:02.919+01:002018-02-12T16:15:02.919+01:00Przemawia to do mnie :)
Tu sa połaczone dwa przepi...Przemawia to do mnie :)<br />Tu sa połaczone dwa przepisy - jeden to przepis na genialny sernik, pieczony w niskiej temperaturze. To jest najlepszy sernik na świecie, bo jest i serowy i kremowy ( prawie, jak mascarpone, ale o smaku twarogu.<br />Dla mnie to ulubiony rodzaj sernika i piekłam go już setki razy. Tyle, że w nieco innej wersji- bez spodu i bez kruszonki. Z owocami- ale w postaci musu, którym się sernik wzbogaca. I z warstwą zapieczonej kwaśnej śmietany. Wersja z kruszonką też fajna.<br />Drugi przepis, to przepis na tartę ( czyli spód sernika). Chyba przyjemnie to połaczenie przepisów zrobi całości :) Tak mi podpowiada wyobraźnia :)agikhttps://www.blogger.com/profile/03475134906090674816noreply@blogger.com