tag:blogger.com,1999:blog-7700201719860265341.post379907562428967639..comments2024-03-25T18:49:25.008+01:00Comments on Moja Kawiarenka - Alpenstrudel. <br>Gazeta wytrawnego smakosza!: Filet z pstrąga na julienne z warzyw egzotycznie doprawionych.Moja Kawiarenkahttp://www.blogger.com/profile/17591613164615499309noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-7700201719860265341.post-6254656031213606082018-04-17T17:30:42.530+02:002018-04-17T17:30:42.530+02:00O kurczę ale dałem plamę. Zazwyczaj sprawdzam wszy...O kurczę ale dałem plamę. Zazwyczaj sprawdzam wszystko to o czym piszę. Tym razem było tak. Słoiczek z wspomnianą pastą kupiłem w sklepie z hinduskimi specjalnościami. Nie czytałem etykiety i zastosowałem z ciekawości. Wypadło nawet nieźle.<br />Z tego wynika, że uczymy się całe życie. Dziękuję za sprostowanie i już poprawiam tekst.Moja Kawiarenkahttps://www.blogger.com/profile/17591613164615499309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7700201719860265341.post-86614105369276094162018-04-17T16:20:44.028+02:002018-04-17T16:20:44.028+02:00Marmite to nie hinduska, ale angielska specjalnosc...Marmite to nie hinduska, ale angielska specjalnosc. Zrobione to na bazie drozdzy, produkt uboczny w produkcji piwa, i Anglicy uzywaja do smarowania tostow na sniadanie. Albo sie to lubi albo nie cierpi :)Bozenahttps://www.blogger.com/profile/05135009992475750960noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7700201719860265341.post-40586016394873155302018-04-17T11:44:08.958+02:002018-04-17T11:44:08.958+02:00Jeżeli chcesz zastąpić kolendrę to zamiast bazylii...Jeżeli chcesz zastąpić kolendrę to zamiast bazylii lepiej będzie pasować trybula ogrodowa.<br />Pozdrawiam TadeuszMoja Kawiarenkahttps://www.blogger.com/profile/17591613164615499309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7700201719860265341.post-43892770154387663222018-04-17T11:21:24.715+02:002018-04-17T11:21:24.715+02:00Kiedyś we Włoszech podejmowałem mamę z Polski z ro...Kiedyś we Włoszech podejmowałem mamę z Polski z rozpieszczoną córeczką (może 7, może 8?) Podałem pstrągi z głowami smażone na patelni. Delikatne dziecko na ten widok dostało torsji. Jedyną rybą jaką jadała do tej pory to były przemysłowo panierowane krokieciki.Moja Kawiarenkahttps://www.blogger.com/profile/17591613164615499309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7700201719860265341.post-7611400982632844802018-04-17T10:21:59.455+02:002018-04-17T10:21:59.455+02:00No fakt, roboty sporo i trzeba nieco wprawy by ryb...No fakt, roboty sporo i trzeba nieco wprawy by ryba i warzywka były gotowe w tym samym czasie.Ale ja bym dała bazylię, nie kolendrę- osobiście za nią nie przepadam.<br />Coś śmiesznego a propos pstrąga- siedzimy w Zakopanem w "Gawrze" i podają nam pstrąga z rusztu. Moja trzyletnia córka wpatruje się w talerz, potem dżga widelcem rybę w oko i pyta: a co to jest? To jest oczko ryby- wyjaśniam. Mała patrzy, patrzy i pyta znów- a czy rybki to nie boli jak tu wsadzam widelec? Odkrawam ten łeb z oczkiem, przekładam na dodatkowy talerzyk i każę jeść i uważać na ości. I teraz ilekroć jem pstrąga słyszę ten dziecięcy głosik pytający o to rybie oczko;)))<br />Miłego;)anabellhttps://www.blogger.com/profile/04432866567332809112noreply@blogger.com