tag:blogger.com,1999:blog-7700201719860265341.post5158241481933311519..comments2024-03-25T18:49:25.008+01:00Comments on Moja Kawiarenka - Alpenstrudel. <br>Gazeta wytrawnego smakosza!: Placki kartoflane bez jajek i mąki, nadziewane mozzarelląMoja Kawiarenkahttp://www.blogger.com/profile/17591613164615499309noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-7700201719860265341.post-556664499292648572019-05-14T13:09:58.141+02:002019-05-14T13:09:58.141+02:00Jeśli Ci tak smakuje to może i ja spróbuję :-) Wie...Jeśli Ci tak smakuje to może i ja spróbuję :-) Wiejska kuchnia włoska na wielu odcinkach potrafi być dość ascetyczna co nie oznacza, że przez to musi być niesmaczna :-)Moja Kawiarenkahttps://www.blogger.com/profile/17591613164615499309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7700201719860265341.post-26121761148292518442019-05-14T09:54:03.433+02:002019-05-14T09:54:03.433+02:00Robię "ciut" inaczej -zawsze dodaję jajk...Robię "ciut" inaczej -zawsze dodaję jajko i nieco skrobi kartoflanej, w Polsce nazywanej mąką kartoflaną. Można też użyć skrobi kukurydzianej.. To dobre "papu".<br />Dodanie jajka i skrobi tworzy łatwiejszą w obróbce masę.<br />Miłego;)anabellhttps://www.blogger.com/profile/04432866567332809112noreply@blogger.com