Jak każe tradycja wiele ze znajomych pań domu już od dawna układa świąteczne menu.
Zgodnie z zapowiedzią z poprzedniego tygodnia przedstawiam 10 propozycji przygotowania śledzi. Zawsze można coś wybrać albo skorzystać tworząc własną inspirację.
 |
| Śledź w nawiązaniu do popularnej ryby po grecku. Próbowałem i szczerze polecam |
 |
| Z sałatką z topinambura. Można zastąpić kartoflaną |
 |
| Z cebulą na plastrach czerwonych buraków |
 |
| Najzwyklejsze z cebulą i olejem |
 |
| Z cebulą i z jabłkiem |
 |
| Z sałatką kartoflaną i majonezem |
 |
| Na świątecznym stole nie może zabraknąć rolmopsów |
 |
| Sałatka ze śledzi z rzodkiewką i cytryną |
 |
| Małe bałtyckie śledziki w korzennej zalewie. Nieco podobne do solonych sardeli. Łyżka drobno posiekanych może być wspaniałą przyprawą do sycylijskiego sosu pomidorowego |
 |
| Z cebulą i sosem sojowym |
Powodzenia na stole.
Tadeusz Gwiaździński
filary smaku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.