Szybka przekąska akurat na letnie dni.
Składniki:
250 g białe koziego sera
2 - 3 łyżki oleju rzepakowego do smażenia
pół szklanki tłustego jogurtu
1 kieliszek likieru cytrynowego
1 średniej wielkości cukinia
małe słodkie pomidory
liście sałaty
sól
czarny pieprz prosto z młynka
Wykonanie:
ser pokroić na kawałki wielkości 2 pudełek z zapałkami. Obieraczką do jarzyn pociąć cukinię na cienkie podłużne plastry. Każdy kawałek sera zawinąć w 2 plastry cukinii. Obustronnie szybko przesmażyć na oleju.
Jogurt doprawić solą, pieprzem i szybko wymieszać z mocno schłodzonym likierem cytrynowym.
Podawać jak na zdjęciu.
Tadeusz Gwiaździński
O kulinarnych rarytasach między Bałtykiem a Adriatykiem. Czasami na temat reszty świata też. Blog dla osób, którym gotowanie sprawia przyjemność.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pierogi z bobem i fetą, okrszone solonym boczkiem pancetta
Szczyt sezonu na bób więc należy się pospieszyć aby nie przegapić smaku lata. Osobiście unikam wędzonek i zamiennie daję solony boczek - pan...

-
Porady dla mających problemy z pieczeniem ciast drożdżowych. Kolejna powtórka na życzenie czytelniczek. Ostatnio była publikowana w połowie ...
-
Ze względu na białe mięso królik zaliczany jest do drobiu. Spotkałem się też z twierdzeniem, iż to dlatego, że dzieci wierzą w wielkanocnego...
-
Błąd Nr 1 . Źle ustawione pokrętło dozownika wody. Czyli nie ta ilość wody, jaka powinna przypadać na jedną porcję kawy! Uwaga na półauto...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.