wtorek, 22 czerwca 2021

Kotlety z pierogami i makaron z cielęciną

Idą wakacje, które wg planu muszę wykorzystać na modernizację kuchni. W związku z tym aż do września zapraszam w każdą niedzielę na bloga: kulinarne perfidie.

Przykład Nr 1. Kotlety mielone + ruskie pierogi + pieczarki z patelni. Inaczej mówiąc obiad z resztek po innych obiadach

Przykład Nr 2. Makaron linguini ze stekiem cielęcym w śmietanowo jabłecznym sosie z calvados'em i ze smażonym jabłkiem

Tadeusz Gwiaździński

Filary Smaku

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.

Gęś na Św.Marcina w Restauracji Pod Baranem w Krakowie

Rzadko było mi tak dobrze jak w miniony wtorek 11 listopada. Byłem zaproszony na gąskę do restauracji Pod Baranem przy ulicy Św Gertrudy 21 ...