niedziela, 16 maja 2021

Duży włoski mlecz na gorąco z fasolą i kurczakiem - kulinarne perfidie 003. (21.05.16.)

Wiosna w pełni więc nasze organizmy domagają się nowalijek a głównie białka roślinnego. W sumie czegoś co nie będzie godzinami leżeć na żołądku. Proponuję duży włoski mlecz (w zastępstwie zwykły łąkowy) podany na gorąco z fasolą i piersią kurczaka.

Kto lubi i ma może w zastępstwie kurczaka uatrakcyjnić danie gotowaną ośmiornicą
 
Więcej na ten temat na innym blogu - szukaj pod: kulinarne perfidie
 
Tadeusz Gwiaździński

kulinarne perfidie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.

Caprese. Bezmięsna i super łatwa przystawka

Tak jak pizza Margerita zestawem kolorów przypomina włoską flagę. Pochodzi z południa Włoch. Stała pozycja kuchni włoskiej. W sumie nic nowe...