niedziela, 2 maja 2021

10 pryncypialnych zasad gotowania włoskiego makaronu - kulinarne perfidie 001 (21.05.02.)

 Od dzisiaj w każdą niedzielę będzie publikowany reaktywowany drugi blog. Takie tam gadułki do poczytania w niedzielę. Czemu nie na łamach Mojej Kawiarenki? Ano bo tam skrzynka szybko by się przepełniła.

Dzisiaj o podstawowych zasadach gotowania makaronów we Włoszech. Tłumaczenie z języka włoskiego Signiorina Liliana Biasi.

Wpisz w wyszukiwarkę: kulinarne perfidie

 Na zdjęciu makaron typu linguini (takie spłaszczone spaghetti) we Włoszech bardzo popularne danie podawane z owocami morza.

kulinarne perfidie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.

Terrina ze śledzia na Barbórkę

Terrina śmietanowa ze śledziem.   Kto nie lubi śledzia równie dobrze może go zastąpić wędzonym łososiem Składniki : 2 czyste filety solonych...