niedziela, 2 maja 2021

kulinarne perfidie 001 (21.05.02.)

 Od dzisiaj w każdą niedzielę będzie publikowany reaktywowany drugi blog. Takie tam gadułki do poczytania w niedzielę. Czemu nie na łamach Mojej Kawiarenki? Ano bo tam skrzynka szybko by się przepełniła.

Dzisiaj o podstawowych zasadach gotowania makaronów we Włoszech. Tłumaczenie z języka włoskiego Signiorina Liliana Biasi.

Link do tematu:

https://alpenstrudel.blogspot.com/2017/06/woski-makaron-10-zotych-regu-gotowania.html

 Na zdjęciu makaron typu linguine (takie spłaszczone spaghetti) we Włoszech bardzo popularne danie podawane z owocami morza.

Słono i słodko

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.

Polska biała kiełbasa własnej roboty

Poza krajem (tzn. poza Polską) ciężko jest o różne "nasze" wyroby wędliniarskie. Szczególnie te, do których jesteśmy przyzwyczajen...