piątek, 9 kwietnia 2021

Pstrąg z patelni dla walczących z nadwagą

Święta i po świętach. Komu przybyła nowa fałdka na brzuchu polecam szybkie i łatwe danko zawierające mało kalorii.

Pstrąg z surówką z kiszonej kapusty. Ten mały brązowy plasterek leżący u dołu to jest kawałek świeżego imbiru usmażonego razem z rybą

Składniki:
2 filety z pstrąga, pozbawione ości
2 szklanki surówki z kiszonej kapusty (wymieszanej z jabłkiem i marchewką)
olej rzepakowy do smażenia
sól
czarny pieprz prosto z młynka

Wykonanie:
1.) Filety pstrąga usmażyć wg zasad. Kto lubi może dla zapachu w czasie smażenia dodać zmiażdżony ząbek czosnku i ewentualnie kawałek świeżego imbiru pokrojonego w plasterki.

2.) Podawanie: podawać jak na zdjęciu z samą surówką
 
Tadeusz Gwiaździński

Filary Smaku
 

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.

kulinarne perfidie 003. (21.05.16.) Duży włoski mlecz na gorąco z fasolą i kurczakiem

Wiosna w pełni więc nasze organizmy domagają się nowalijek a głównie białka roślinnego. W sumie czegoś co nie będzie godzinami leżeć na żo...