piątek, 9 kwietnia 2021

Pstrąg z patelni dla walczących z nadwagą

Święta i po świętach. Komu przybyła nowa fałdka na brzuchu polecam szybkie i łatwe danko zawierające mało kalorii.

Pstrąg z surówką z kiszonej kapusty. Ten mały brązowy plasterek leżący u dołu to jest kawałek świeżego imbiru usmażonego razem z rybą

Składniki:
2 filety z pstrąga, pozbawione ości
2 szklanki surówki z kiszonej kapusty (wymieszanej z jabłkiem i marchewką)
olej rzepakowy do smażenia
sól
czarny pieprz prosto z młynka

Wykonanie:
1.) Filety pstrąga usmażyć wg zasad. Kto lubi może dla zapachu w czasie smażenia dodać zmiażdżony ząbek czosnku i ewentualnie kawałek świeżego imbiru pokrojonego w plasterki.

2.) Podawanie: podawać jak na zdjęciu z samą surówką
 
Tadeusz Gwiaździński

Filary Smaku
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.

Od czego zależy kolor skorupki kurzego jaja?

Jutro przepis na świąteczne faszerowane jaja podawane na gorąco we własnych skorupkach!   Absolutnie naturalne kolory jaj zniesionych przez ...