Szybka przekąska akurat na letnie dni.
Składniki:
250 g białe koziego sera
2 - 3 łyżki oleju rzepakowego do smażenia
pół szklanki tłustego jogurtu
1 kieliszek likieru cytrynowego
1 średniej wielkości cukinia
małe słodkie pomidory
liście sałaty
sól
czarny pieprz prosto z młynka
Wykonanie:
ser pokroić na kawałki wielkości 2 pudełek z zapałkami. Obieraczką do jarzyn pociąć cukinię na cienkie podłużne plastry. Każdy kawałek sera zawinąć w 2 plastry cukinii. Obustronnie szybko przesmażyć na oleju.
Jogurt doprawić solą, pieprzem i szybko wymieszać z mocno schłodzonym likierem cytrynowym.
Podawać jak na zdjęciu.
Tadeusz Gwiaździński
O kulinarnych rarytasach między Bałtykiem a Adriatykiem. Czasami na temat reszty świata też. Blog dla osób, którym gotowanie sprawia przyjemność.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
"Gorzki" miód
Okazuje się, iż obecnie mamy mocno do czynienia z przysłowiem - nie wszystko złoto co się świeci -. Jak na bieżący dzień kupując miód należ...
-
Porady dla mających problemy z pieczeniem ciast drożdżowych. Kolejna powtórka na życzenie czytelniczek. Ostatnio była publikowana w połowie ...
-
Ze względu na białe mięso królik zaliczany jest do drobiu. Spotkałem się też z twierdzeniem, iż to dlatego, że dzieci wierzą w wielkanocnego...
-
- nie jeden smakosz marzy o tym aby móc choć raz skosztować tego „prawdziwego” tatara z koniny Tatar - potrawa podawana na zimno, ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.