Nadal jesteśmy zmuszeni do uważania na każdy grosz. Poniżej kolejny pomysł na wykorzystanie nadmiaru białek pozostałych po oddzieleniu żółtek.
Składniki:
2 lub 3 całe jaja
3 pozostałe w lodówce białka
niewykorzystane resztki wędlin
kto lubi może dodać nieco czerwonej słodkiej papryki
tłuszcz do smażenia
sól
czarny pieprz prosto z młynka
Wykonanie:
1.) Rozdrobnione resztki wędlin podsmażyć osobno 1 1 - 2 łyżkach oleju np. rzepakowego.
Resztki kiełbas, boczku i szynki |
2.) Rozbełtana razem z białkami jaja wlewać na dobrze rozgrzaną patelnię.
Tadeusz Gwiaździński
filary smaku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.