Znowu mała przerwa od przerwy urlopowej, która wg planu ma trwać do połowy września. Jednak przepis tak fajny i łatwy, że warto się nieco potrudzić.
Żabnica czy inaczej ryba wędkarz lub diabeł morski to ryba o ścisłym i wspaniałym smakowo mięsie. Co bardzo ważne nie posiada grama ości.
Danie jak znalazł na upalne letnie dni.
Porcje ryby lekko posolić i oprószyć mąką. Na teflonowej patelni przesmażyć plastry bekonu. Zdjąć i obustronnie smażyć kawałki ryby |
Podawać z ugrilowanymi plastrami arbuza i kaszką quinoa ugotowaną z drobno pokrojonymi warzywami korzeniowymi.
Tadeusz Gwiaździński
filary smaku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.