Składniki:
mrożone krewetki, licząc po 1 garści na osobę
1 - 2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek do smażenia
0,5 lub 1 cały owoc avocado
0,5 dojrzałego owocu mango
czerwona słodka świeża papryka
sok z cytryny
sos vnegrette wg indywidualnego smaku
sól
czarny pieprz prosto z młynka
Wykonanie: 1.) Wyjąć krewetki z zamrażalnika*. Umieścić w otwartym pojemniku odpowiedniej wielkości i wstawić na noc na parter lodówki o temperaturze 4 stopnie.
2.) Avocado, mango i paprykę na wstępie pokroić w kostkę wielkości małej fasoli. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wymieszać.
3.) Podawanie: całość uzupełnić tzw. ptasią sałatą i podawać jak na zdjęciu jako wykwintną przystawkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.