Danie nie znosi odgrzewania a więc podaje się je prosto z patelni. |
oczyszczone małże św. Jakuba (przegrzebki) po 2 - 3 sztuki na osobę
kilka sztuk samych czubków ze świeżo ugotowanych al'dente białych szparagów
1 szklanka oczyszczonych i przebranych tzw. morskich szparagów
1 łyżka sklarowanego masła
sól
czarny pieprz świeżo mielony
Wykonanie:
1.) Smażyć na niezbyt ostrym ogniu. Jak na zdjęciu poniżej.
Małże często mieszając smażyć przez max. 2,5 - 3 minuty. Niezwłocznie dodać oba rodzaje szparagów i dalej smażyć 1 - 1,5 minuty. |
Tadeusz Gwiaździński
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.