Na zdjęciu danie podane tylko z roszponką. |
4 białe szparagi
4 zielone szparagi
8 cienkich plastrów sera Cammembert o długości ok. 7 cm
4 duże zblanszowane (po ok. 5 minut) liście włoskiej kapusty
2 jaja
bułka tarta do opanierowania
sól
czarny pieprz świeżo zmielony
sklarowane masło do smażenia
Wykonanie:
1.) Obrane szparagi zaczynając ok. 2 cm poniżej główki bardzo głęboko naciąć wzdłuż aż do końca. W powstałą szczelin włożyć plaster sera. Na liściu kapusty układać po 1 białym i 1 zielonym nadzianym szparagu. Posolić i doprawić pieprzem. Szczenie zawinąć w liść kapusty.
Przed zawijaniem ściąć na płasko środkowy trzon. Inaczej trudno będzie uformować roladę. |
Smażyć z wyczuciem na średnim ogniu od czasu do czasu przewracając na druga stronę. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.