Halibut z patelni bez ziemniaków z dowolnym uzupełnieniem.
Umyty i osuszony filet podzielić na porcje. Lekko oprószyć mąką i obustronnie usmażyć na niezbyt mocnym ogniu. Podawać jak na zdjęciach.
Wersja I Składniki:
absolutnie świeży filet z halibuta bez skóry 400 - 500 g
mąka pszenna
oliwa do smażenia
sałatka z ugotowanych buraków ćwikłowych, z jabłkiem i winogronami
strudel z kapustą z poprzedniego dnia
sólczarny pieprz świeżo zmielony
Wersja II Składniki:
filet z halibuta jw.
mąka pszenna
oliwa do smażenia
2 - 3 łyżki osączonych z zalewy marynowanych kaparów
pomidorki koktajlowe
Albo wg innego własnego pomysłu. Ważne aby nie zapychać żołądka masą kartoflaną.
Tadeusz Gwiaździński
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.