Święta i po świętach. Komu przybyła nowa fałdka na brzuchu polecam szybkie i łatwe danko zawierające mało kalorii.
Pstrąg z surówką z kiszonej kapusty. Ten mały brązowy plasterek leżący u dołu to jest kawałek świeżego imbiru usmażonego razem z rybą |
Składniki:
2 filety z pstrąga, pozbawione ości
2 szklanki surówki z kiszonej kapusty (wymieszanej z jabłkiem i marchewką)
olej rzepakowy do smażenia
sól
czarny pieprz prosto z młynka
Wykonanie:
1.) Filety pstrąga usmażyć wg zasad. Kto lubi może dla zapachu w czasie smażenia dodać zmiażdżony ząbek czosnku i ewentualnie kawałek świeżego imbiru pokrojonego w plasterki.
2.) Podawanie: podawać jak na zdjęciu z samą surówką
Tadeusz Gwiaździński
Filary Smaku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.