Wykonanie:
1.) Za pomocą miotełki do ubijania piany roztrzepać jaja. Dodać twarożek i żółty ser oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać.
2.) żaroodporne foremki o średnicy 7 cm od wewnątrz wysmarować masłem. Każdą wypełnić przygotowaną masą do ¾ wysokości. Wstawić do gorącej kąpieli wodnej* i zapiekać na środkowej półce piekarnika, grzeje góra + dół w temperaturze 170°C przez ok. 20 minut.
*- foremki powinny być zanurzone w kąpieli wodnej na ok. 1 cm
3.)
Podawanie:
jeszcze dobrze ciepłe podawać na mniejszych płaskich talerzykach z sałatą
polną, szparagami i pomidorami pokrojonymi w kostkę, podlane dowolnym sosem
vinegrette.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.