wtorek, 22 czerwca 2021

Kotlety z pierogami i makaron z cielęciną

Idą wakacje, które wg planu muszę wykorzystać na modernizację kuchni. W związku z tym aż do września zapraszam w każdą niedzielę na bloga: kulinarne perfidie.

Przykład Nr 1. Kotlety mielone + ruskie pierogi + pieczarki z patelni. Inaczej mówiąc obiad z resztek po innych obiadach

Przykład Nr 2. Makaron linguini ze stekiem cielęcym w śmietanowo jabłecznym sosie z calvados'em i ze smażonym jabłkiem

Tadeusz Gwiaździński

Filary Smaku

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.

Ossobuco. Okręt flagowy kuchni włoskiej. Przepis może się przyda na świąteczny stół?

Ossobuco* (8 porcji) Bardzo ważne jest właściwe dobranie wielkości formy! Mięso i warzywa mają możliwie bez reszty wypełnić całą jej  pojemn...