czwartek, 5 maja 2022

Szparagi na stole

Czasem warto podać szparagi inaczej niż tradycyjnie.
 
Szparagi z wody z przecierem z moreli w austriackim Wachau

Cordon Bleu ze szparagami

Prosta sprawa ten Cordon Bleu.
 
Szparagi podgotować w posolonym wrzątku przez 5 - 6 minut. Na plastrze szynki ułożyć plaster żółtego sera i na nim parę szparagów

Zwinąć w rulonik i opanierować w roztrzepanym jaju i tartej bułce. Kolejno usmażyć w głębokim sklarowanym maśle i natychmiast podawać
 
Szparagi można też  zawinąć w zblanszowane liście włoskiej kapusty.

Opanierować i usmażyć jw


Tadeusz Gwiaździński

filary smaku

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.

Caprese. Bezmięsna i super łatwa przystawka

Tak jak pizza Margerita zestawem kolorów przypomina włoską flagę. Pochodzi z południa Włoch. Stała pozycja kuchni włoskiej. W sumie nic nowe...