niedziela, 9 kwietnia 2023

Życzenia Wielkanocne!

Z okazji Świąt Wielkanocnych życzę wszystkim czytającym tego bloga wszystkiego najlepszego. 
Zdrowia i szczęścia a przede wszystkim pokoju i końca wszelkich wojen w Europie i na świecie.

Od lat tradycyjnie "pisanki" barwię gotując z łupinami cebuli

Aby się ładnie prezentowały na stole, kiedy są jeszcze gorące, każde jedno smaruję skórką ze słoniny. Wówczas pięknie się błyszczą i zachęcają do zjedzenia.

Tadeusz Gwiaździński

filary smaku

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.

Caprese. Bezmięsna i super łatwa przystawka

Tak jak pizza Margerita zestawem kolorów przypomina włoską flagę. Pochodzi z południa Włoch. Stała pozycja kuchni włoskiej. W sumie nic nowe...