|
4 filety ze świeżych pstrągów (po 100 - 120g)
2 młode marchewki
0,5 l delikatnego warzywnego bulionu
sól
czarny pieprz prosto z młynka
Wykonanie:
z filetów rybnych usunąć ości. Wytrzeć do sucha i tylko lekko posolić.
Gotować na siatce umieszczonej nad parą przez ok. 7 minut. Przenieść i umieścić na krótko na wsiąkliwym papierze kuchennym. Niezwłocznie ściągnąć skórę. Trzymać w cieple.
Marchewki oskrobać i za pomocą wycinarki przypominającej dużą temperówkę ...
Sprzęt można z powodzeniem zastosować do wycinania takich kształtów z innych warzyw. |
|
Gotować na maleńkim ogniu przez max. 4 - 5 minut. Wyjmować łyżką cedzakową prosto na wsiąkliwy papier kuchenny i kolejno na talerze.
Niezwłocznie podawać. Wg życzenia doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Tadeusz Gwiaździński
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.