Szybka i nieskomplikowana.
I kolorowo i witaminowo. Cieszy oko i podniebienie też. |
ser mozarella w postaci małych kulek (licząc po 4 - 5 sztuk na porcję)
5 - 6 koktajlowych pomidorków
kilka listków gorzkiej kolorowej sałaty
młoda cebulka ze szczypiorem
sól
czarny pieprz prosto z młynka
sos vinegrette z dodatkiem aromatycznej gładkiej musztardy
Wykonanie:
1.) Produkty umyć i osuszyć.
2.) Pomidorki przepołowić. Cebulkę ze szczypiorem pokroić w drobne pierścionki. Poodzielać listki sałaty. Kulki mozzarelli osączyć z zalewy.
3.) Wszystko razem wymieszać. Doprawić solą i czarnym pieprzem. Podlać sosem vinegrette z dodatkiem musztardy.
Tadeusz Gwiaździński
Tadziu, znasz jakiś dobry (i prosty) przepis na domową musztardę z wykorzystaniem octu jabłkowego? Wyszedł mi świetny i kombinuję jak go zagospodarować.A takie sałatki- uwielbiam.
OdpowiedzUsuńMiłego;)
Baaardzo mi przykro ale nie posiadam żadnego przepisu na domową musztardę :-(
Usuń