Wprawdzie karnawał mamy w pełni ale nie wszyscy mają zdrowe żołądki. Dlatego dla odmiany coś lżejszego. Przepis na 4 porcje.
2 filety z pstrąga oczyszczone z ości i bez skóry
2 - 4 marchewki
1 łyżka masła
0,25 szklanki rosołku warzywnego, względnie wywaru z ryby
sól
czarny pieprz prosto z młynka
Wykonanie:
1.) Marchew obrać i przy pomocy specjalnego urządzenia* wykonać "loczki".
Wygląda jak duża temperówka, przy pomocy której można wycinać różne ozdoby z warzyw |
Dla osób na diecie - nie solić.
2.) Filety z pstrąga lekko posolić na 10 minut przed.
3.) Podawanie: podawać z dowolnym dodatkiem jak na zdjęciu u góry.
* do nabycia w lepiej zaopatrzonych sklepach z artykułami gospodarstwa domowego
Tadeusz Gwiaździński
filary smaku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.