Na zbliżające się święta parę pomysłów do wykorzystania. Wszystkie poniżej zamieszczone małe dania nie tak dawno były prezentowane na blogu.
|
Lekki kisiel (zagęszczany żelatyną) na bazie czerwonego barszczu z przepiórczym jajem i bitą śmietaną
|
|
Plastry mango z serem mozarella i ostrą papryczką chili
|
|
Smażona makrela i łosoś marynowane w zalewie octowej z cebulą
|
|
Kto nie lubi łososia może podać taką samą makrelę z marchewką
|
|
Opanierowane tylko w mące smażone sardele, marynowane również w zalewie octowej
|
|
Rybki są takie małe, że opłaca się usmażyć więcej za jednym razem i zawekować w słoikach
|
|
Mus z dorsza podawany na plastrach czerwonych buraków
|
|
Suflet z pstrąga w plastrach podawany na zimno
|
W nadchodzący piątek następne pomysły. Tym razem na bazie gotowych produktów do wykonania bez najmniejszego wysiłku.
Tadeusz Gwiaździński
Filary Smaku
Dobrze, że małe, bo zjadłabym wszystkie!:-)
OdpowiedzUsuńNo to smacznego i "do roboty" :-)
Usuń