Składniki:
4
gotowe usmażone na oleju rzepakowym placki kartoflane
1,5
szklanki przebranych, umytych i odwirowanych listków rucoli
2
jaja ugotowane na twardo
sok
świeżo wyciśnięty z 1/2 cytryny
2
łyżki oliwy z oliwek
sól
czarny
pieprz prosto z młynka
Wykonanie:
sok
z cytryny zmiksować z oliwą. Wymieszać z rucolą. Doprawić solą i pieprzem.
Ugotowane
jaja obrać i podzielić na ćwiartki.
Podawanie:
na
talerzach układać po jednym gorącym placku. Pokryć sałatką z rucoli i każdą
porcję udekorować dwiema ćwiartkami jaja na twardo. Podawać natychmiast jako
postne danie.
Tadeusz Gwiaździński
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.