Roladka podana na plastrach z czerwonych buraków. Do tego różne pasty o kontrastujących smakach. |
po 1 dużym plastrze różnych gatunków szynek
- szynko konserwowej
- szynki gotowanej
- szynki wędzonej
- szynki parmeńskiej
plastry gotowanych czerwonych buraków do dekoracji
sosy lub pasty uzupełniające danie na talerzu
Przed krojeniem na porcje dobrze jest roladę naszpikować drewnianymi wykałaczkami. To nie tylko ułatwia krojenie co i później układanie na talerzu. |
plastry szynki ułożyć jeden na drugim. Kolejność układania jest absolutnie dowolna. Najlepiej tak aby jasne i ciemne kolory występowały naprzemiennie. Docisnąć i zwinąć w roladę.
Jak na zdjęciu wzmocnić wbitymi drewnianymi wykałaczkami. Kroić na plastry mniej więcej równej grubości. Podawać na dowolnej dekoracji z ulubionymi dodatkami - sosami.
Tadeusz Gwiaździński
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.