Nie miałem pojęcia o tym, że coś takiego może być do kupienia na rynku. Teraz wiem bo dostałem w prezencie. |
Przed zastosowaniem należy dobrze osączyć na sicie.
W sobotę spróbuję 1 - 2 suche sztuki zetrzeć na drobnym tarle i otrzymany proszek zastosować jako wzmacniającą przyprawę do sosu grzybowego.
Przepisane z etykiety:
Semona Gmbh
Paldau 39
A - 8341 Paldau - Austria
Vor Ort einkaufen
Steirerkraft Kernothek
Wollsdorf 75
8181 St. Ruprecht/Raab
Tel. +43 3178 2525-270
Fax +43 3178 2525-275
kernothek@steirerkraft.com
Tadeusz Gwiaździński
Tu są w sklepach suszone kurki w celofanowych torebeczkach. Ale prawdę mówiąc tylko raz je użyłam, dorzucając je do bigosu oprócz prawdziwków.Ale nie mam pomysłów co więcej można z nimi zrobić.
OdpowiedzUsuńPo namoczeniu (tak jak się robi z innymi suszonymi grzybami dodawać do sosów grzybowych lub kartoflanki. Ja nie moczę tylko w suchej postaci ścieram na drobnym tarełku zaprawiam tym sosy lub zupy - np. grochową.
OdpowiedzUsuń