niedziela, 2 maja 2021

10 pryncypialnych zasad gotowania włoskiego makaronu - kulinarne perfidie 001 (21.05.02.)

 Od dzisiaj w każdą niedzielę będzie publikowany reaktywowany drugi blog. Takie tam gadułki do poczytania w niedzielę. Czemu nie na łamach Mojej Kawiarenki? Ano bo tam skrzynka szybko by się przepełniła.

Dzisiaj o podstawowych zasadach gotowania makaronów we Włoszech. Tłumaczenie z języka włoskiego Signiorina Liliana Biasi.

Wpisz w wyszukiwarkę: kulinarne perfidie

 Na zdjęciu makaron typu linguini (takie spłaszczone spaghetti) we Włoszech bardzo popularne danie podawane z owocami morza.

kulinarne perfidie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.

Małe danka. Kanapki, sałatki, itp.

Sałatka z wędzonego pstrąga i dużej czerwonej fasoli, albo wędzony pstrąg na paście z tuńczyka i fasoli. Szybka i łatwa sałatka. Wszystkie s...