niedziela, 16 maja 2021

Duży włoski mlecz na gorąco z fasolą i kurczakiem - kulinarne perfidie 003. (21.05.16.)

Wiosna w pełni więc nasze organizmy domagają się nowalijek a głównie białka roślinnego. W sumie czegoś co nie będzie godzinami leżeć na żołądku. Proponuję duży włoski mlecz (w zastępstwie zwykły łąkowy) podany na gorąco z fasolą i piersią kurczaka.

Kto lubi i ma może w zastępstwie kurczaka uatrakcyjnić danie gotowaną ośmiornicą
 
Więcej na ten temat na innym blogu - szukaj pod: kulinarne perfidie
 
Tadeusz Gwiaździński

kulinarne perfidie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.

Ossobuco. Okręt flagowy kuchni włoskiej. Przepis może się przyda na świąteczny stół?

Ossobuco* (8 porcji) Bardzo ważne jest właściwe dobranie wielkości formy! Mięso i warzywa mają możliwie bez reszty wypełnić całą jej  pojemn...