Na talerzu może wygląda bardzo zwyczajnie ale w smaku jest zaskakująco atrakcyjne. |
risotto ugotowane z 1 czubatej szklanki ryżu na risotto
1 szklanka pokrojonych białych części radicchio
1,5 szklanki małych pieczarek (najlepiej brązowych)
masło do smażenia
sól
czarny pieprz świeżo zmielony
zielona pietruszka do posypania na wydaniu
Wykonanie:
do gotującego się risotta po 10 minutach dodać pokrojone i krótko przesmażone białe części radicchio. Dalej gotować wg zasad. Więcej na temat gotowania risotta:
https://barwysmaku.blogspot.com/2017/03/risotto-z-zielonymi-szparagami.html
Na osobnej patelni na sklarowanym maśle przesmażyć pieczarki pokrojone w ćwiartki. Prosto z patelni układać dookoła risotta na talerzu.
Tadeusz Gwiaździński
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Anonimowe i uszczypliwie sformułowane komentarze będą automatycznie usuwane. Niedopuszczalne są także treści zawierające otwartą lub ukrytą reklamę firm lub produktów.